Cursus Mindful Run in Zutphen

Zutphen - Op zaterdagochtend 16 december, zondagochtend 7 januari en 18 februari start in Zutphen de vijfweekse cursus Mindful Run. Ook wordt er op woensdagavond 13 december een Mindful Silent Run gehouden, hardlopen in stilte! Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van hardlooptechnieken, mindfulness, en ademhalingstechnieken.

Het gaat om je bewustzijn, voelen wat je doet. Dat levert je meer energie op, betere focus, lichter lopen, meer plezier in het lopen, en geeft je meer ontspanning en een rustige ademhaling. Mindfulness zorgt er voor dat je hardloopt met aandacht voor je omgeving en het leren luisteren naar je lichaam.
Mindful Run is voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper. Mindful Run is daarnaast voor iedereen die door sportief bezig te zijn manieren wil aanleren om in het dagelijkse leven relaxter te blijven.


Je leert technieken die je niet alleen als sporter ten goede komen, maar ook buiten het sporten om; in je dagelijks leven heb je er ook veel baat bij. Met de afwisselende omgeving en de parken die Zutphen biedt, maakt dit de perfecte locatie om alle elementen van het programma samen te laten komen.
In vijf cursusdagen van anderhalf uur gaat men terug naar de basis van het hardlopen, het ervaren van verschillende hardlooptechnieken en ademhalingstechnieken.


Naast de theorie die je meekrijgt en de oefeningen, staat het plezier voorop. Door zelf te gaan oefeningen zal je merken dat je steeds bewuster wordt en dat de technieken eenvoudig toe te passen zijn. Tijdens het hardlopen maar ook als je niet aan het hardlopen bent.


Mindful Run is voeding voor lichaam en geest. Waarschijnlijk spreekt de trainingsvorm in eerste instantie meer vrouwen aan, omdat het zweverig klinkt, maar dat is het dus juist helemaal niet. Het is voor iedereen geschikt, voor vrouwen én mannen, voor beginnende én gevorderde sporters.


Een Mindful Run sessie bestaat uit vijf trainingen van anderhalf uur. De eerste groep gaat van start op woensdagochtend 23 augustus, een tweede op zaterdagochtend 26 augustus. Regelmatig worden ook weer nieuwe cursussen uitgezet.


Meer informatie over clinics, 5-weekse cursussen en aanmelden: https://www.mindfulrun.nl/zutphen
Of via e-mail: mindfulrunzutphen@gmail.com

Meer berichten

Shopbox