De verlichtingsvrijwilligers van links naar rechts: Tonnie Linnenbank, Mercel Leferink, Antoon Peters, Eddy Klein Brinke, Jan Hulshof, Bernard Wunderink, Marco Helmink. "We willen dat de bewoners trots zijn op Vorden!" (foto: Feikje Breimer)
De verlichtingsvrijwilligers van links naar rechts: Tonnie Linnenbank, Mercel Leferink, Antoon Peters, Eddy Klein Brinke, Jan Hulshof, Bernard Wunderink, Marco Helmink. "We willen dat de bewoners trots zijn op Vorden!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Vorden straalt met meegroeilichtjes

"We wilden de sfeer in Vorden nog mooier maken en er voor zorgen dat onze eigen inwoners trots zijn op ons dorp. Zodra de wintertijd ingaat hangen we met negen man de verlichting op. Daar maken we als ondernemers tijd voor vrij."

Vorden - Zet in Vorden een makelaar in ruste, een schilder, een woninginrichter, een voetbalvrijwilliger, een garagehouder en een aantal andere vrijwilligers bij elkaar en er gebeuren mooie dingen. Na de herinrichting van het winkelgebied waren de leden van de Ondernemersvereniging het roerend met elkaar eens. Het was tijd voor spectaculaire verlichting in het dorp. Antoon: "We houden ons wel aan een aantal regels. We beginnen met sfeerverlichting en pas op de dag na Sinterklaas komt daar de kerstverlichting bij." Eddy: "We zijn met negen man en hebben een halve dag de tijd nodig om alles in orde te maken. We hebben alle ondernemers die een pand aan de straat hebben gevraagd om een stekker te mogen aanbrengen in de gevel. Dat is veel praktischer met het vastmaken van alle snoeren. We beginnen aan de ene kant van het dorp en werken zo door naar de andere kant, we krijgen steeds koffie en eten aangeboden van de horecagelegenheden waar we op dat moment het dichtst bij aan het werk zijn. Het is dus altijd ontzettend gezellig werken."

Jan: "Weet je wel dat we meegroeiende LEDverlichting hebben? De snoeren die in de leilindes hangen blijven daar het hele jaar hangen. De banden waarmee de lampjes vast zitten rekken gewoon mee. Er zijn meer dan 15.000 lichtjes en honderden meters snoer." Eddy: "Je moet er dus op letten dat alles op veilige hoogte hangt. Binnen de blauwe zone staan 18 leilindes vol verlichting en 24 lindebomen. Na Sinterklaas komen daar de 40 verlichte kerstboompjes bij." Marcel: "Alles is in overleg met de gemeente geplaatst. De gemeente zorgt er ook voor dat wanneer de sfeerverlichting aan is de lantaarnpalen aan de Dorpsstraat en de Zutphenseweg iets minder fel branden. Ook tijdens de kerstmarkt gaan de lantaarnpalen in de dimstand." Eddy: "We zouden nog wel wat meer boompjes op de toegangswegen willen verlichten." Marco: "Wij plaatsen dit jaar de hoogste vlaggenmastboom van de hele omtrek! Tien meter hoog met 4000 lampjes, naast het beeld van het liggende paard. En tijdens de kerstmarkt op zaterdag 16 december hebben we nog een bijzondere verrassing. En ja, dat heeft natuurlijk ook met licht te maken. Kom maar kijken!"

Meer berichten

Shopbox