Goud voor Keurslager Van Dam voor lekkerste wildpeper

Zutphen/ Lochem - Afgelopen donderdag 30 november werd er voor de eerste keer in de Achterhoek tussen ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren in vier wedstrijdcategorieën gestreden om de titel 'Achterhoek Wild Paté- Wild Peper- Wild Paté Wijn- Wild Peper Wijn 2017'.

Deze Verkiezing is georganiseerd door JR Wijn en Spijs uit Delden (Twente) in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Afgelopen maand hebben zij voor de vijfde keer in Twente een dergelijke verkiezing georganiseerd en vonden het tijd worden dit ook in de Achterhoek te lanceren.

Een deskundig proefpanel van gelouterde chefkoks, maître-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant 't Wolfersveen in Zelhem en Jeroen Ziel maître sommelier van Hotel Restaurant Bon Aparte in Barchem, sloten zich deze dag tussen twaalf en zes uur op in Oranjerie Ruurlo in Ruurlo.

In de vier wedstrijd categorieën – die volgend jaar verrijkt zal worden met de categorie Achterhoek Wild Burger (een wedstrijd voor professionele chefkoks op bistro niveau in de Achterhoek) - proefden en becommentarieerden zij de inzendingen in een voor – en finaleronde. Om negen uur werden de Gouden, Zilveren en Bronzen bekers en cadeaus uitgereikt aan de winnaars.

In de categorie 'Wildpate'
Goud voor Keurslager Rexwinkel in Borculo
Zilver voor Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
Brons voor Keurslager Boenders in Eibergen


In de categorie 'Wildpeper'
Goud voor Keurslager H. van Dam in Zutphen
Zilver voor Keurslager Gleis in Aalten
Brons voor Keurslager Rexwinkel in Borculo


In de categorie 'Wildpatewijn'
Goud voor Wijnhandel Smit in Vorden
Zilver voor Wijn van Heléne in Lochem
Brons voor Wijnhandel Schaapveld in Zutphen


In de categorie 'Wildpeperwijn',
Goud voor Wijngoed Montferland in Genderingen
Zilver voor Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
Brons voor Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Meer berichten

Shopbox