Gregoriaanse Adventsvespers

Zutphen - Het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan nodigt iedereen uit om de Vespervieringen in de Adventstijd mee te maken.
De Vespers – naast de Lauden in de ochtend – is als avondgebed het belangrijkste van de dagelijkse Getijden zoals deze al eeuwen in abdijen en klooster wordt gebeden of gezongen.

Daarbuiten is deze vorm van liturgie in de meeste parochiekerken onbekend, in Zutphen zijn wij hier al meer dan vijfentwintig jaar mee vertrouwd en is er 'n alsmaar groeiende belangstelling voor deze meditatieve en spirituele vieringen, die ons tot rust brengen en ons voor even uittillen boven de dagelijkse beslommeringen.


Het is het moment rondom de zonsondergang, dat het licht in onze wereld afneemt en de lichten worden ontstoken.
In deze Adventstijd geldt dat eens temeer, de dagen worden korter en de behoefte aan nieuwe licht neemt toe, zoals we dat thuis ook al voorbereiden met het ontsteken van kaarsjes en het aanbrengen van de kerstverlichting.


In de Latijns gezongen Vespers komt de verwachting naar dat nieuwe Licht met Kerstmis in prachtige teksten van Psalmen en Hymnen al tot uiting.


Deze zijn in duidelijke tekstboekjes met vertalingen goed te volgen.

De Vespers worden gehouden op de eerste drie zondagen van de Advent, 3, 10 en 17 december en beginnen om 17.00 uur.
Op de vierde Adventszondag, 24 december, vervalt dit jaar de Vespers, dit in verband de vele vieringen op deze Kerstavond.

Voor meer informatie zie: www.getijdenkoorstjanzutphen.nl

Meer berichten

Shopbox