Fanfare Korps Voorst behaalt eerste prijs en promotie

Voorst - Na een intensieve voorbereidingsperiode nam het Fanfare Korps Voorst onder leiding van dirigent Alfred Willering op zondag 26 november deel aan het MBGF concours in de Hanzehof in Zutphen. In deze prachtige concertlocatie opende het orkest met het inspeelwerk 'Lady Stewart's Air' van Peter Graham,  in een arrangement van Luc Vertommen. Gevolgd door de concertwerken 'Les Memoires de Moresnet' van Thom Zigterman en 'Dogon' van Kevin Houben. Voor het eerste concertwerk kreeg het orkest 86,63 punten. Het tweede werk werd beloond met 88,17 punten. Wat een gemiddelde geeft van 87,40 punten en resulteert in een eerste prijs én promotie naar de 3e divisie! Dit puntenaantal was tevens de hoogste score van de dag. Een fantastische prestatie van het orkest en de dirigent! 


Het Fanfare Korps Voorst neemt om de paar jaar deel aan een concertconcours. Het orkest kwam uit in de vierde divisie. Het orkest wordt door een vakkundige jury beoordeeld op intonatie, klankvorming en -balans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. De jury bestond uit voorzitter Durk Lautenbach, Fried Dobbelstein en Arie Stolk. Zij hebben allen als dirigent hun sporen in de muziekwereld verdiend. Het juryrapport bevat naast de verbeterpunten ook uit veel lovende woorden van de juryleden.


Over 'Les Memoires de Moresnet': "Sfeervol, goed afgewogen begin, zeer mooi in balans. Mooie muzikale aanpak, knappe voordracht, goede wisselwerking tussen de verschillende groepen. Goed doordacht. Een fantastische tutti klank en goede sfeer; heel verzorgd. 
Goed van karakter en verbindingen, alle lagen hoorbaar en veel elan in jullie spel. Prachtig sfeervol slot, mooie kleuren in geluiden. Goede uitvoering met aandacht voor alle geledingen in de partituur en volwassen gebracht. Er klinkt een machtig mooie fanfare!"
In de goed gevulde concertzaal zat ook de componist van 'Les Memoires de Moresnet' Thom Zigterman: "Bedankt voor de uitvoering van Moresnet! Ik heb er van genoten!" 
Over 'Dogon': "Indrukwekkende majestueuze opening. Ritmisch zeer goed, prachtige beweging en goede sfeer. Mooi van karakter en balans in een goed samenspel en een prachtige verstilde sfeer!  Een mooie uitvoering en goede benadering. Goed aan gewerkt en oog voor de volledige partituur. Complimenten daarvoor. Mooi cantabile en een prachtig slot. Weer een geweldige prestatie! Zeer genoten van de natuurlijke verbindingen. Een uitvoering die staat als een huis. Complimenten voor orkest en dirigent!"


Muzikanten zijn altijd welkom!

Het orkest bereidt zich inmiddels voor op het kerstconcert in de kerk van Voorst op zondag 17 december 2017 om 19:30 uur. Voor 2018 staan er weer diverse projecten en concerten op stapel waaronder het Voorjaarsconcert op zaterdag 7 april 2018 en het concert op Landgoed Beekzicht in het weekend van 1 juli 2018.


Voor iedereen die interesse heeft in het leren bespelen van een instrument bestaat de mogelijkheid om zich op te geven voor 2 gratis proeflessen. Het fanfare orkest repeteert elke dinsdag van 19.30 tot 21.45 uur in het Dorpshuis in Voorst. Kom gerust eens kijken en luisteren en ben je al muzikant neem je instrument mee en maak samen met ons muziek. Je bent van harte welkom! Volg de vereniging ook op Facebook of kijk voor meer informatie op www.FanfareKorpsVoorst.nl.  Voorst daar zit muziek in! 

Meer berichten

Shopbox