Foto: Manuela Sleking

Succesvol concoursbezoek Wilhelmina Spankeren

Zutphen - Op 26 november heeft Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren in de Hanzehof in Zutphen succesvol deelgenomen aan het MBGF-muziekconcours voor Brassband, harmonie en fanfareorkesten.

De vereniging had zich ingeschreven in divisie 5 en divisie 4 van de zogenaamde Introductieafdeling.

De Introductieafdeling is bedoeld voor muziekverenigingen die al lange tijd niet aan een concours hebben deelgenomen en door een vakjury willen laten bepalen welke divisie het beste is, om bij deelname van een volgend concours, te starten.

In deze afdelingen speelde Wilhelmina drie werken, te weten, 'Gouden harpen ruisen' (Als inspeelwerk), 'Columbus' (5e divisie) en 'Night before battle'(vierde divisie).
Gehoopt was op het advies om uit te komen in de 5e divisie. De jury vond de kwaliteit echter dermate hoog dat het advies uiteindelijk 4e divisie is geworden.
Deze uitslag is vergelijkbaar met een eerste prijs voor beide divisies.

De jury was unaniem lovend over zowel de muzikanten van het fanfareorkest als dirigent Christian Ansink.
Het 5e divisie werk 'Columbus' werd beloond met uitspraken zoals; "Een mooi orkest waarbij het werk heel bijzonder werd uitgevoerd" en "Een uitvoering om van te genieten, hulde aan orkest en dirigent".
Het 4e divisie werk 'Night before battle' werd beloond met de beoordeling "Dit werk geeft precies aan waar muziekvereniging Wilhelmina moet starten", "Maestro: mooi breed uitgevoerd met gevoel voor klank" en "complimenten aan de dirigent voor zijn klankvisie."

Dirigent Christian Ansink becommentarieerde het concoursbezoek als volgt;
"Ik ben zeer tevreden over de uitslag. Muziekvereniging Wilhelmina heeft veel jongeren en voor hen is het de eerste keer dat zij een dergelijk evenement mogen meemaken.
Deze uitslag is vooral een groot compliment aan alle muzikanten. Ze hebben de afgelopen tijd hier hard aan gewerkt en zij worden met deze uitslag beloond."

Voorzitter Kees Buter prees dirigent Christian Ansink vanwege zijn inzet, maar ook vanwege het feit dat hij openstaat voor vernieuwing en verbetering.
"Christian heeft de prestatie van het orkest en zichzelf laten toetsen door gerenommeerde dirigenten zoals Tijmen Botma en Dick Bolt. Dit is mede reden voor deze fantastische uitslag." Aldus voorzitter Kees Buter.
In december gaan wederom 3 muzikanten van het opleidingsorkest examen doen.
Daarna mogen ze toetreden tot het fanfareorkest.

Meer informatie over Muziekvereniging Wilhelmina vindt u op Facebook, de website www.wilhelmina-spankeren.nl of email: info@wilhelmina-spankeren.nl

Meer berichten

Shopbox