Logo zutphensekoerier.nl


Harmonieorkest Excelsior Warnsveld derde op NK

Warnsveld - Zaterdag 4 november was het eindelijk zover: Excelsior Warnsveld deed mee aan de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK) in Drachten.

Het ONHK is een landelijke wedstrijd tussen harmonieorkesten uit heel Nederland. Tijdens het ONHK nemen orkesten uit verschillende divisies het tegen elkaar op door hetzelfde verplichte werk te spelen. De jury, bestaande uit dirigenten die hun sporen in de 'harmoniewereld' ruimschoots hebben verdiend, beoordeelde de deelnemers 'blind'. Op de manier wist de jury niet werk orkest er speelde en ze zo objectief mogelijk jureren. Excelsior kwam uit in de vijfde divisie, in deze divisie speelde elk orkest het stuk 'Suite Miniatura' van Santiago Quinto Serna.


Excelsior heeft dit najaar hard gerepeteerd om op het ONHK zo goed mogelijk voor de dag te komen. Na een zeer geslaagd optreden behaalde Excelsior met een beoordeling van 80,67 punten de derde plaats. Excelsior kijkt tevreden terug op haar prestatie op dit evenement?


Ben je na het lezen enthousiast geworden en wil je meespelen met Excelsior? Wij repeteren elke vrijdagavond van 20:00-22:00 uur in clubgebouw aan 't Spiker 1b.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox