Logo zutphensekoerier.nl

Leerlingen Isendoorn spelen musical Charlie en de Chocoladefabriek

Zutphen - Leerlingen van het Isendoorn College in Warnsveld brengen vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.00 uur in de Hanzehof in Zutphen de musical Charlie en de Chocoladefabriek.

Een verhaal dat vrijwel ieder kind kent, van het boek of de film. Over een jongen met vrijwel niets, die een gouden ticket wint en daarmee de fabriek van Willy Wonka mag bezoeken.

Bij het Isendoorn College is het in dit geval een meisje, genaamd Charlie. Met een bewerkte tekst en regie van Willem van Dijk en Esther Cornelissen en choreografieën van Ingrid en Rianne Berndsen voert het Isendoorn College dit jaar de musical 'Charlie en de chocoladefabriek' op. Meer dan veertig leerlingen uit klas 1 tot en met 6 hebben anderhalf jaar gerepeteerd om een spetterende, 3 uur durende show te laten zien.

Dit jaar een kleine verandering. De afgelopen jaren met grote musicals zoals 'Book of Mormon', 'Matilda', 'West Side Story' en 'Hairspray' maakte men gebruik van Engelstalige covers. Voor het eerst werkt het team nu met Nederlandstalige muziek.
"Een hele uitdaging", aldus Ingrid Berndsen, "want vind maar eens goede dansnummers in de Nederlandstalige muziek. Dat aanbod is een stuk kleiner."

"Het spreekt meer tot het gevoel.", aldus docent Willem van Dijk. "De spelers kunnen zich beter inleven in de teksten."

Het immense decor, onder leiding van Ben Massink, is van groot belang in deze musical. De gebeurtenissen die zich afspelen in het verhaal kunnen niet zonder deze vormgeving. Avonden is hij, samen met ouders van leerlingen bezig geweest met het bouwen van dit decor.

Meer berichten


Shopbox