Logo zutphensekoerier.nl

Recht op spelen: gun peuters een toptijd in peutergroep

Zutphen - Ieder kind heeft recht op spelen. En op bijvoorbeeld onderwijs, familie, ontspanning, een goede gezondheid en een eigen mening. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, staan stichting Archipel en Kindercentrum.nl samen extra stil bij alle rechten die kinderen hebben. Met speciale aandacht voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Want hoe jonger kinderen starten met spelen, ontdekken en beleven, hoe beter en sneller ze zich ontwikkelen. Daarom hebben Archipel en Kindercentrum.nl al enige jaren hun krachten gebundeld in onder meer de peuterspeelgroepen in de gemeente Zutphen.

Onder het motto ‘Gun je peuter een toptijd’ zijn van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november 2017 peuters met hun ouder(s), verzorger(s), opa's, oma's of gastouders van harte welkom om te kijken en mee te doen in de peutergroepen van de openbare basisscholen en Kindercentrum.nl. Zo kunnen ze zelf ontdekken hoe peuters spelenderwijs de beste versie van zichzelf kunnen worden.

De scholen en peutergroepen organiseren in deze week verschillende activiteiten: van pepernoten bakken tot knutselen, van open ochtenden tot een heus spellencircuit met springkussen. Het complete programma per locatie staat op www.rechtopspelen.nl.

Vanaf 2018 met recht op toeslag

Omdat peutergroepen vanaf 2018 onder de Wet Kinderopvang vallen, kunnen ouders in aanmerking komen voor een kinderopvangtoeslag. Dit hangt af van de hoogte van het inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang.

Ook de gemeente Zutphen vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om op de peuteropvang te leren en te ontwikkelen en zich op een goede manier voor te bereiden op de basisschool. Daarom stelt de gemeente een subsidie beschikbaar aan ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Deze subsidie is aan te vragen via de klantenservice van Kindercentrum.nl.

Meer berichten


Shopbox