Logo zutphensekoerier.nl

Cadeaubonnen voor mantelzorgers

Brummen/Eerbeek - De gemeente Brummen koestert mantelzorgers die inwoners met een beperking of langdurige ziekte ondersteunen. Die waardering toont de gemeente onder meer via een cadeaubonactie.

Mantelzorgers of degenen voor wie zij zorgen, kunnen een waardebon van 75 euro aanvragen. Op de website van de gemeente en op www.samengoedvoorelkaar.nl staat hiervoor een aanvraagformulier. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg, krijgen persoonlijk bericht over de actie.

Om in aanmerking te komen voor een cadeaubon, gelden enkele voorwaarden.

Zoals:
• degene die zorg ontvangt, woont in Brummen;
• hij of zij woont zelfstandig (dus niet in een instelling);
• de mantelzorger zorgt minstens 3 maanden lang, 8 uur per week voor zijn of haar naaste;
• de mantelzorger is 25 jaar of ouder.

De volledige voorwaarden staan op het aanvraagformulier. Aanmelden kan tot 24 november 2017. De cadeaubonnen worden in december uitgereikt en zijn te besteden bij winkeliers die zijn aangesloten bij de ondernemersverenigingen in Brummen en Eerbeek.

Knooppunt Mantelzorg
Het Knooppunt Mantelzorg coördineert de waardebonactie. Voor jonge mantelzorgers organiseerde het Knooppunt andere activiteiten, zoals de actie 'Fijn dat jij er bent' en de fundagen. Daarnaast zijn jongeren van harte welkom tijdens een feestelijke middag voor mantelzorgers op 10 november. Het Knooppunt Mantelzorg is in de gemeente Brummen de verbindende schakel tussen alle partijen die betrokken zijn bij mantelzorg. Om mantelzorgers nog beter te ondersteunen, wil het Knooppunt hen zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Bij het aanvragen van een cadeaubon worden daarom contactgegevens geregistreerd. Zo kan het Knooppunt hen voortaan op de hoogte houden van activiteiten, ontwikkelingen en tips op het gebied van (mantel)zorg en ondersteuning. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet met derden gedeeld.

Meer informatie over het Knooppunt Mantelzorg: Monique Steunenberg, telefoonnummer (06) 53 110 177 of e-mail: m.steunenberg@humanitas.nl.

Meer berichten


Shopbox