Logo zutphensekoerier.nl

Bezoek de Week van Ons Water in Zutphen

Zutphen - Meer weten over hoe men zich in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel beschermd tegen overstromingen en hoosbuien en wat jezelf kunt doen? Bezoek dan tussen 18 en 25 oktober de landelijke Week van Ons Water. Jong en oud kunnen tijdens deze week meedoen aan leerzame en verrassende activiteiten, waaronder ook in Zutphen.

De landelijke Week van Ons Water wordt twee keer per jaar georganiseerd en is bedoeld om mensen bewuster te maken van water. Want schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Dit najaar staat de Week van Ons Water in het teken van waterveiligheid. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen overstromingen en regen? In het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel vinden de volgende activiteiten plaats:

In Zutphen verzorgen Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente woensdag 18 oktober gezamenlijk een excursie over het project Rivier in de Stad. In dit project wordt door aanpassingen aan en rond de IJsselkade de relatie tussen de IJssel en de binnenstad van Zutphen verbeterd en gelijktijdig de waterveiligheid van Zutphen vergroot. De excursie start om 15.00 uur bij het IJsselpaviljoen, is gratis en duurt ruim een uur. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan via communicatie@wrij.nl. Meer info: www.wrij.nl.

Meer berichten


Shopbox