Logo zutphensekoerier.nl


Hartenwens wandrek in vervulling

Zutphen - De Nationale Ouderendag (NOD) heeft vrijdag 6 oktober voor de zesde keer plaatsgevonden in Zutphen.

Ouderen konden hun hartenwens indienen zoals een bezoek aan een museum of dierentuin, een boottochtje maken een bezoek aan een schoonheidssalon of door bos en veld een wandeling met de rolstoel maken. Samen met een vrijwilliger gezellig een dagje op stap en soms vloeien er langdurige contacten uit voort.

Van Maren, 90 jaar, uit Polbeek heeft bij de NOD een bijzondere hartenwens ingediend. Hij had al jaren de wens voor een wandrek op de afdeling zodat hij dagelijks kan gaan oefenen en ook medebewoners er gebruik van kunnen maken. Hoewel er twijfels waren over de haalbaarheid van deze vraag omdat NOD weinig eigen budget heeft, was het zo duidelijk een hartenwens dat besloten werd om te proberen deze in vervulling te laten gaan.

Diverse mensen staken de helpende hand toe. Walhallab, de organisatie die jongeren begeleidt en vaak met hout werkt, heeft het wandrek belangeloos gemaakt met adviezen van de fysiotherapeut. Particulieren hebben de kosten van het hout gesponsord. Polbeek zorgde voor een feestelijke onthulling en Bakkerij de Driekant bracht taart voor bij de koffie.

Van Maren was zichtbaar in zijn nopjes met het wandrek en probeerde het gelijk uit.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox