Logo zutphensekoerier.nl


Benno en Martijn op de tijdelijk voor auto's afgesloten IJsselbrug. "Dit is echt een goed voorbeeld van de hindernissen die wij wel kunnen nemen en bestelbusjes niet." (foto: Feikje Breimer)
Benno en Martijn op de tijdelijk voor auto's afgesloten IJsselbrug. "Dit is echt een goed voorbeeld van de hindernissen die wij wel kunnen nemen en bestelbusjes niet." (foto: Feikje Breimer)

Fietskoeriers van A tot Zutphen

"Mensen zijn altijd blij als ze mij zien. Ik kom bloemen brengen of boodschappen of dat pakketje dat ze besteld hebben. Ze kunnen mij op het laatste moment nog appen of bellen dat ze op een terras zitten om de hoek. Dan breng ik het daar of bij de buurman, wat ze maar willen."

ZUTPHEN - Martijn Rozendaal is fietskoerier. In een strak zwartgroen pak rijdt hij door Zutphen met een rugzak op en een fiets met bak en zeil. Naast hem fietst Benno Geerlings, dezelfde fiets, dezelfde rugzak. Ander pak, andere naam. Benno fietst in het zwartblauw onder de naam Zoef Fietskoerier Zutphen en Martijn fietst onder de naam Fietskoeriers Zutphen. Beide zijn ze lid van Fietskoeriers.nl.


Benno: "Je kunt niet zomaar lid worden, je moet voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij de landelijke organisatie kunnen we landelijke bezorging garanderen. Wat we 's morgens ophalen in de webshop is dezelfde avond bij de klant. Als je bijvoorbeeld in de webshop van Dille en Kamille een rieten mand hebt besteld staan wij er de volgende dag mee bij je op de stoep. We bezorgen in de avonduren en omdat we contact kunnen maken met de klant halen we 98% bezorging bij de eerste keer aanbieden." Martijn: "Het doel is de binnensteden vrij maken van bestelbusjes. Steeds meer mensen bestellen online, steeds meer busjes van allerlei firma's rijden de stad in. Met fietskoeriers kun je dat probleem oplossen." Benno: "Fietskoeriers.nl heeft hiervoor in 2016 de Game Changer Award ontvangen. Het is dé award voor het meest innovatieve initiatief dat een bijdrage levert aan de e-commerce in Nederland. We leveren niet alleen snel en betrouwbaar we zijn ook duurzaam. Waar we met de fiets niet komen gaan we verder met auto's op groen gas." Martijn: "Ik zeg altijd dat ik loop op een beker melk en een boterham. Al eet ik wel wat meer, gemiddeld rij ik op een dag zestig kilometer op de fiets. Behalve de webshop bezorging rijden we ook voor makelaars met de Te Koop en Verkocht borden, we bezorgen de boodschappen van Odin in Zutphen. Of we brengen nieuwe verf naar de schilder die op zijn steiger door wil met het werk. Van A naar B in de stad is op de fiets vaak sneller dan met een busje. Wij kunnen langs bussluisen en paaltjes." Benno: "We houden ons aan alle verkeersregels en ik knal echt niet met 30 km per uur door de binnenstad, ik hou rekening met voetgangers." Martijn: "Het is niet alleen bezorgen, het is meer. Het contact met de mensen. Met mijn vaste klanten maak ik graag een praatje. Als het druk is leg ik dat uit. Vandaag geen praatje, ik moet verder! Volgende keer weer."

fietskoeriers.nl

reageer als eerste
Meer berichten