Logo zutphensekoerier.nl


Esther en Edwin. "Kijk de muntjes zijn binnen. De toegang tot de feesttent is trouwens alle dagen gratis, je betaalt voor de consumpties met deze muntjes." (foto: Feikje Breimer)
Esther en Edwin. "Kijk de muntjes zijn binnen. De toegang tot de feesttent is trouwens alle dagen gratis, je betaalt voor de consumpties met deze muntjes." (foto: Feikje Breimer)

Drie dagen van alles te beleven

"We hebben een super team. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit. De een is goed in het vinden van sponsors, de ander coördineert alle vrijwilligers. Mensen melden zich spontaan aan en vragen of ze nog ergens mee kunnen helpen. Dit is echt een feest van Warnsveld zelf."

Warnsveld - Edwin Dorland blijft er voor thuis van vakantie, Esther van de Kolk regelde de vergunning van de gemeente. Samen met nog zes teamleden organiseren zij voor de tweede keer het Dorpsfeest Warnsveld. Edwin: "Ik liep al langer met het idee, maar zoiets moet je in een stichting onderbrengen. Vorig jaar hadden we dat rond en zijn we voorzichtig begonnen." Esther: "Je merkt dat het nu al veel meer leeft, we krijgen overal medewerking. We mogen met onze Showbeer kortingsbonnen voor de kermis uitdelen in het winkelcentrum en op de warenmarkt. Ondernemers uit het dorp hebben zich ingeschreven voor de braderie op zondag, de lokale bakker, groenteboer en slager staan er allemaal. Zelf de rijschool staat er met een lesauto!"


Op 18, 19 en 20 augustus is de kern van Warnsveld het bruisende middelpunt van een gevarieerd feest. Esther: "Op vrijdag begint de driedaagse kermis om 12.00 uur op het plein tussen de oude brandweerkazerne en het oude gemeentehuis. Een echte ouderwetse kermis met botsautootjes, zo'n draaibank waar je misselijk van wordt, kinderen kunnen trampoline springen of touwtje trekken. Er treden in de loop van de drie dagen 's middags en 's avonds elf verschillende bands op. Een echte aanrader is de Dance Classic Disco met dertien bandleden, dat is een geweldige show. Op zaterdagmiddag verzorgt Rocky Fit een demonstratie kickboksen en zumbadansen. Je mag aan beide demonstraties meedoen. De bokshandschoenen liggen klaar! Op zaterdag is er een ouderwetse rommelmarkt en op zondag is er de brokantemarkt en de braderie."


Edwin: "Op zondag kun je om 12.00 uur in de feesttent komen Fruhshoppen. Dat is een oude traditie om op zondag met elkaar te eten. Behalve eten in de feesttent is er een patatkraam en staat Lilians eetpaleis er met Oosterse gerechten. We hebben een cocktailbar. Toen we dat aankondigden op Facebook kregen we veel positieve reacties. Weer eens iets anders dan bier!" Esther is er blij mee dat het feest leeft in Warnsveld. "Als je mensen tevreden langs ziet lopen en ziet lachen, daar doen we het voor. Dat je er als Warnsvelder trots op kunt zijn dat er zo'n mooi feest als dit is. We willen niet groter groeier maar wel ieder jaar er weer iets heel bijzonders van maken."

Facebook: Dorpsfeest Warnsveld Augustus 2017

1 reactie
Meer berichten