Logo zutphensekoerier.nl


Tweede prijs voor shantykoor De IJsselboei

BRUMMEN - Het Brummense shantykoor De IJsselbloei heeft zaterdag 6 augustus tijdens het shantyfestival in Nunspeet de tweede prijs gewonnen.

Nadat ze de maand juli vakantie hadden genoten begon het koor op vrijdag 4 augustus weer met repeteren. Direct daarna namen ze al deel aan een festival in Nunspeet, dus even de stembanden weer wat laten wennen is dan noodzakelijk. Zoals het wel vaker gaat, was ook in dit geval de generale voor genoemd festival niet geweldig.

Het koor begon ook nog in de regen, maar die bui trok gelukkig snel verder de Veluwe op en er kwam zelfs zo nu en dan een mooie bak zon achter de wolken vandaan. De locatie waar gezongen mocht worden was prima te noemen. Een mooi groot podium op het marktplein hartje Nunspeet.

In afwijking van vele andere festivals wordt in Nunspeet het zingen, choreografie, presentatie en interactie met het publiek beoordeeld door een deskundige jury. Dit brengt toch wel wat spanning met zich mee.

Met de boodschap "vooral lekker zingen en genieten" op zak, werden door De IJsselboei drie blokken van 20-25 minuten gezongen. Kennelijk deden ze dit erg goed omdat het koor aan het einde van de dag de beker voor de tweede prijs op kon halen. Een tweede prijs in een veld van vijftien koren uit alle windstreken, ja zelfs een paar Duitse koren. Helemaal top dus en een leuke kroon op het jubileumjaar. Dirigent Bart Willemsen is uiteraard trots op wat hij tot op heden met De IJsselboei heeft bereikt.

Het koor treedt binnenkort nog op in een bejaardenthuis (besloten) en de 20e van deze maand treden ze op bij de Bataviawerf, waar bezoekers van het koor kunnen genieten en koorleden op hun beurt weer kunnen genieten van wat op de werf allemaal te bekijken is.

Wie een keer een repetitie wil bijwonen, komt vrijdagavond naar Brummen, Van Limburg Stirumplein 5. Hier repeteert het koor van 20.00 tot 22.00 uur in gebouw Plein 5.

reageer als eerste
Meer berichten