Logo zutphensekoerier.nl


Foto: Vrije school De Berkel

Verhuizing vrije school De Berkel

ZUTPHEN - Net iets langer dan een jaar geleden, op 30 juni 2016, brandde het gebouw van vrijeschool De Berkel tot de grond toe af. Een jaar lang heeft de school in een noodgebouw gezeten aan de Keucheniusstraat. Op 5 juli was het zover: verhuizen!

Dit keer kon de verhuizing goed voorbereid worden. Op maandag en dinsdag waren drie verhuisauto's in de weer om alle spullen over te brengen. Op maandag leek dit even mis te gaan omdat een grote verhuisauto vast bleef steken in het natte gras. De auto leek te kantelen maar door hem te stutten is dit gelukkig net niet gebeurd. Een grote kraan moest komen om de verhuisauto er uiteindelijk uit te trekken.

Dinsdag om 15:00 uur waren alle spullen over. Leerkrachten waren inmiddels al druk in de weer om de lokalen in de richten en de dozen uit te pakken.
De kinderen waren deze dagen vrij al heeft een aantal samen met hun ouders flink meegeholpen om de boel in orde te maken.


Op woensdagochtend kwamen de kinderen naar de noodbouw toe. In gemengde leeftijdsgroepjes gingen de kinderen via een speurtocht naar het park, dichtbij het nieuwe gebouw.

Na een lekker ijsje konden de kinderen genieten van een prachtig optreden van het duo NaFsiora, Stephen Owino en Fiora Beuger.


Als een enorme slinger gingen de kinderen vervolgens, van klein naar groot, naar de Henri Dunantweg. De kleutergroepen gingen via hun eigen ingang naar binnen. Ze werden muzikaal ontvangen. De andere kinderen kwamen via de hoofdingang binnen alwaar zij ook muzikaal ontvangen werden. Dit gaf een ontspannen, welkome sfeer. Het is best gek om een school binnen te lopen die hetzelfde gebouwd is als de school die afgebrand is.


Alle kinderen hebben al even op hun plekje gezeten waar ze het nieuwe schooljaar gaan starten.


De school waar ze nu ingetrokken zijn was in de jaren '80 het eerste gebouw in Nederland dat volgens de vrije schoolprincipes is gebouwd. Dat is een mooie basis voor de toekomst van vrijeschool De Berkel.

reageer als eerste
Meer berichten