Logo zutphensekoerier.nl


Vorig jaar bezochten ruim 10.000 mensen World Press Photo 16 in Zutphen. (Foto: Patrick van Gemert/ Zutphens Persbureau)
Vorig jaar bezochten ruim 10.000 mensen World Press Photo 16 in Zutphen. (Foto: Patrick van Gemert/ Zutphens Persbureau) (Foto: Patrick van Gemert/ Zutphens Persbureau)

World Press Photo 17 in Zutphen

ZUTPHEN - De beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar, oftewel de winnende foto's van World Press Photo 2017, zijn van 14 juli tot en met 6 augustus in Zutphen te zien.

Het is de derde keer dat de internationale, reizende fototentoonstelling naar regio komt. Ook dit jaar is de tentoonstelling te zien in de Walburgiskerk. Een internationale jury heeft de winnaars in de verschillende categorieën gekozen uit tienduizenden inzendingen. Dé World Press Photo 17 is gemaakt door Burhan Oziblici uit Turkije. Hij was erbij toen de Russische ambassadeur Andrey Karlov werd doodgeschoten in Ankara. World Press Photo toont al meer dan zestig de meest indrukwekkende nieuwsfoto's van het afgelopen jaar. Afgelopen jaar was de winnende foto van de Australische fotograaf Warren Richardson. Hij maakte de winnende foto van Syrische vluchtelingen bij de Hongaars-Servische grens die een baby door het prikkeldraad tilden. Ook winnende foto's van lang geleden blijven jarenlang in in ieders geheugen gegrift, zoals de foto van het napalmmeisje in Vietnam waarmee Nick Ut in 1973 de wedstrijd won. Dankzij de fotografie worden veel heftige gebeurtenissen en mooie beelden zichtbaar voor een groot publiek. De tentoonstelling bevat niet alleen foto's van hard nieuws, ook van hedendaagse kwesties, mensen, dagelijks leven, natuur, sport, reportage en langetermijnprojecten.
worldpressphotozutphen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten