Logo zutphensekoerier.nl


Zutphen is een van de drie auditielocaties voor de Lang Leve de Muziek Show. (Foto: Neeltje Knaap)
Zutphen is een van de drie auditielocaties voor de Lang Leve de Muziek Show. (Foto: Neeltje Knaap) (Foto: Neeltje Knaap)

Zutphen locatie Lang Leve de Muziek Show

ZUTPHEN - In het tv-programma 'Lang Leve de Muziek Show' staat elke aflevering een provincie centraal en strijden de finalisten om een plek in de allergrootste schoolband van Nederland.

In Ahoy Rotterdam treden zij op voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.

Zutphen is een van de drie auditielocaties in Nederland voor de provincies Gelderland, Overijssel en Limburg. Zo'n dertig klassen, zeshonderd kinderen, komen 27 juni auditie doen in Theater Hanzehof.

Muzehof heeft deze organisatie naar Zutphen weten te halen. Het past bij hun missie om zoveel mogelijk mensen, en vooral kinderen, de pracht van kunst en cultuur te laten beleven.

Dit partnerschap sluit ook aan bij de afspraken die Hanzehof en Muzehof hebben met de gemeente Zutphen om muzikale evenementen te bevorderen.

De show wordt mede georganiseerd door de stichting 'Méér Muziek in de Klas'. De organisatie zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas. Zij is ook aanwezig op het Kerst Muziekgala.

De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.

meermuziekindeklas.nl

Reageer als eerste
Meer berichten