Logo zutphensekoerier.nl


Coby Pennings en Iwan Göbel onthullen het digitale welkomstbord aan de Laan naar Eme.  Daarmee is het laatste van vijf projecten ter verbetering van de stedelijke bereikbaarheid gerealiseerd.
Coby Pennings en Iwan Göbel onthullen het digitale welkomstbord aan de Laan naar Eme. Daarmee is het laatste van vijf projecten ter verbetering van de stedelijke bereikbaarheid gerealiseerd.

Digitale borden heten iedereen welkom

De vier digitale welkomstborden in Zutphen zijn officieel in gebruik genomen. Wethouder Coby Pennings en Iwan Göbel, namens Stichting Zutphen Promotie, onthulden het bord aan de Laan naar Eme.

ZUTPHEN - Daarmee is het laatste van vijf projecten ter verbetering van de stedelijke bereikbaarheid gerealiseerd. Gemeente, Binnenstadsmanagement Zutphen en Stichting Zutphen Promotie werkten hierin samen. In het kader van 'Stedelijke mobiliteit' heeft Provincie Gelderland financieel bijgedragen.

De andere projecten zijn de oplaadpunten, (toeristische) routes in de binnenstad, bewegwijzering voor de fietsroutes, het oplossen van kleine, fysieke knelpunten en parkeerverwijzingen. Al deze verbeteringen hebben tot doel de lokale economie te versterken; de binnenstad wordt gemakkelijker toegankelijk, een parkeerplek is beter te vinden en het "fietstoerisme" wordt gestimuleerd.
Met de nieuwe welkomstborden kunnen inwoners, passanten en toeristen goed en professioneel geïnformeerd worden over activiteiten in de stad, parkeermogelijkheden en ook over calamiteiten en de verkeersdoorstroming. Een deel van de schermen is beschikbaar voor advertenties. Zutphen Promotie zorgt voor de informatie op de borden.
Vanuit het oostelijke buitengebied was de bewegwijzering niet optimaal en enkele fysieke knelpunten vroegen om een oplossing. Dit is nu aangepakt zodat fietsers sneller en comfortabeler de binnenstad van Zutphen bereiken. Ook is het fietsparkeren in de binnenstad uitgebreid en zijn bestaande routes in de stad aantrekkelijker gemaakt voor bewoners, zoals de oversteek bij de Van Heemstrastraat en de aansluiting op de rode loper bij de Gerard Doustraat.
In de stad zelf zijn oplaadplekken aangelegd, die ertoe bijdragen de verblijfsduur en de verblijfskwaliteit van een bezoek aan de binnenstad te verhogen.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten