Logo zutphensekoerier.nl


Leerlingen CBS De Bargeweide lopen recordbedrag bij elkaar

ZUTPHEN - Wandelen voor water is een geweldige actie van stichting ZOA om aandacht te vragen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden.

Op woensdag 3 april werd er aan de leerlingen in unit 2 en 3 een interactieve gastles gegeven over water in Nederland en water in ontwikkelingslanden. De leerlingen hebben inzicht gekregen in de waterproblematiek van ontwikkelingslanden. Ze hebben geleerd hoe belangrijk schoon drinkwater is voor je gezondheid en hoe je er zorgvuldig mee om kunt gaan. Na de gastles zijn de leerlingen met veel enthousiasme op zoek gegaan naar sponsoren.

Woensdag 19 april was het dan eindelijk zover: schoolleider juf Inge gaf met een waterpistool het startsein. De leerlingen liepen met waterflessen in hun rugzak een afstand van 4 tot 6 kilometer door Eefde. Ze wilden ervaren wat hun leeftijdsgenootjes in Afrika dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen.

De kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan en werden aangemoedigd door ouders, kennissen, opa’s en oma’s. Halverwege de route stond de ouderraad klaar om de leerlingen te voorzien van drinken en een lekkere versnapering.

Dankzij de inzet van de leerlingen, de sponsoren en vrijwilligers werd het een prachtige actie met een recordbedrag van €2385,-

reageer als eerste
Meer berichten