• Alles

Themacafé Evelien van Dort in De Borkel

dinsdag 12 februari 14:30 uur

Foto:

Op dinsdag 12 februari 14.30 uur is schrijfster Evelien van Dort te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. De rijke historie van Gorssel en omgeving inspireert de Gorsselse auteur. Ze publiceerde drie historische jeugdboeken die zich in Gorssel en Achterhoek Liemers afspelen.

In deze lezing 'oud inspireert nieuw' vertelt Evelien over haar onderzoek naar het Gorssels verleden, een stukje familiegeschiedenis en het verwerken hiervan in haar publicaties. Daarnaast staat de existentiële betekenis van het schrijven en lezen van boeken centraal. Evelien ondersteunt haar verhaal met PP-beelden, leest voor uit eigen werk en er is tijd voor vragen.

Evelien van Dort publiceerde ruim zeventig kinder- en jeugdboeken, vele artikelen, theaterscripts en een medisch pedagogisch boek. Haar boeken zijn in meerdere talen verschenen. Daarnaast verzorgt Evelien lezingen en organiseert zij symposia over het belang van lezen en schrijven in binnen en buitenland. Positief inhoud geven aan mens, wereld en maatschappijbeeld, is haar missie. In 2016 ontving Evelien voor haar literaire bijdrage en maatschappelijke inzet in binnen en buitenland de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Onze vaste bezoekers laat ik weten dat onze lezingen verplaatst zijn naar de tweede dinsdag van de maand.

Informatie

De organisatie is in handen van Sutfene, Fit-Art, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Borkel Sutfene
Gorssel
Hoofdstraat 61a
7213 CS