• Alles
 • (52)
  Film
 • (125)
  Fiets-Wandeltocht
 • (11)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (6)
  Lezingen
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (43)
  Sport
 • (10)
  Theater
 • (6)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (34)
  Religie
 • (11)
  Evenement
 • (15)
  Muziek
 • (66)
  Cursus-Workshop
 • (3)
  Kinderevenement

Stef Woestenenk haalt muziekhelden Charlie Hart en Steve Simpson naar Nederland

zondag 9 december 15:00 uur

Vorden - Muzikant en schrijver Stef Woestenenk geeft een jaar na het uitkomen van zijn boek Loepzuiver een bijzonder vervolg aan z'n muziekavonturen.

De Engelse muzikanten Charlie Hart en Steve Simpson van de legendarische Ronnie Lane's Slim Chance spelen met Stef live op 8 en 9 december in Deventer en Vorden.

Vorig jaar werd het koffietafelboek Loepzuiver door Stef Woestenenk gepresenteerd. Dit popboek vol verhalen en interviews met Pete Townshend, Eric Burdon, John Mayall, Bennie Jolink en de familie en oud-bandleden van Ronnie Lane is al door veel mensen gelezen. Op de verhalen rondom Ronnie Lane krijgt Stef veel respons en dat brengt hem op het idee om optredens te organiseren waar de liedjes van Ronnie Lane, Small Faces, Faces en Slim Chance centraal staan. Charlie Hart en Steve Simpson speelden lang samen met hun vriend Ronnie Lane en zijn de perfecte personen om Stef te vergezellen bij zijn optredens!

Ronnie Lane & Slim Chance

Ronnie Lane was zanger/ bassist van Small Faces en The Faces. Een echte popster met eenzelfde faam als zijn collega's van de Rolling Stones, Beatles en The Who.

Op het hoogtepunt van zijn roem verliet Lane in 1973 de Faces en vestigde zich op het platteland van Wales. Met het vertrek van Lane verloor de band zijn ziel.

Lane begon zijn eigen band Slim Chance met wie hij een vrolijke mix van Folk, Country, Roots- en rockmuziek bracht. Op zijn boerderij kwamen veel muzikanten op bezoek, waaronder Eric Clapton en Pete Townshend. Clapton schreef er zelfs zijn wereldhit Wonderful Tonight.

Charlie Hart en Steve Simpson maakten lang deel uit van Slim Chance en schreven mee aan de nummers die op de elpees zijn uitgebracht.

Eind jaren '70 werd er bij Lane MS geconstateerd en dat zette zijn leven op z'n kop.

Ronnie Lane haalde in de vroege jaren '80 veel geld op voor onderzoek naar de ziekte MS, want gelukkig kon hij rekenen op muziekvrienden als Jeff Beck, Eric Clapton, Jimmy Page, Ronnie Wood, Steve Winwood en Joe Cocker, welke samen concerten verzorgden met Lane.

Ronnie vertrok uiteindelijk naar Amerika, waar het klimaat beter voor hem was.

Na zijn overlijden in 1997 blijft zijn invloed als muzikant en mens een inspiratie voor jonge artiesten als The Black Crowes, Paul Weller en voor zijn muziekvrienden uit de 60s en 70s, die zijn naam nog regelmatig noemen.

Na een tribute-avond voor Lane in The Royal Albert Hall in 2004, pikten zijn bandmaten van Slim Chance de draad weer op en hebben ze een aantal albums uitgebracht met nieuwe werk en hernieuwde versies van Ronnie Lane's beste songs. In november dit jaar komt hun derde album uit: New Cross Road.

Fan

Stef Woestenenk (1978) is al sinds jonge leeftijd fan van Ronnie Lane. Het stemgeluid en liedjes van Lane raken hem nog steeds recht in z'n hart en gaat hij op zoek naar de mensen die Lane goed hebben gekend. Zo is Stef aanwezig bij de tribute in Londen in 2004 en logeert hij later bij de zoons van Ronnie Lane in Wales. Ook spreekt hij met Ronnie's broer Stan en Ian McLagan en Kenney Jones van Small Faces. Slim Chance bandlid Charlie Hart nodigde Stef afgelopen jaar uit om bij hem thuis te logeren en alle bandleden van Slim Chance te ontmoeten bij een optreden. Al deze verhalen staan omschreven in zijn boek Loepzuiver.

Loepzuiver live

Woestenenk vindt het nu tijd om het niet alleen te laten bij schrijven over Ronnie Lane, veel liever laat hij iedereen horen waarom deze muzikant hem zo aanspreekt. Dat doet hij al in theatervorm en op festivals als Manana Manana, maar nu is het tijd om Loepzuiver echt tot leven te wekken! Op zaterdagavond 8 december speelt hij met de mannen van Slim Chance Charlie Hart en Steve Simpson in De Hip in Deventer en op zondagmiddag 9 december bij NR.2 in Vorden.

Charlie Hart speelde met o.a. Geraint Watkins, Pete Brown, Roger Daltrey, Mose Allison, Chris Farlowe, Eric Clapton en Mick Jagger. Hij is vast bandlid van de band van Chris Jagger en spilfiguur in de hervormde Slim Chance. Steve Simpson speelde o.a. bij Roger Chapman, Frankie Miller en The Sutherland Brothers. Hij is een zeer gewild en gerespecteerd sessiemuzikant en is ieder weekend in Engeland op het podium te vinden.

Woestenenk en zijn twee gasten spelen afwisselend op piano, trekzak, gitaar, mandoline een greep uit het werk van Ronnie Lane en Slim Chance, aangevuld met muziek waar Lane zo van hield!

Kaartjes voor de optredens kosten € 12,50 en zijn vooraf te reserveren.

Voor het optreden in De Hip: www.dehip.nl

Voor het optreden bij NR2 en het boek Loepzuiver: www.stefwoestenenk.nl of stuur een mail naar Stef: stefwoestenenk@gmail.com


deel deze activiteit

Locatie

Nr.2 Jazzclub Lounge
Vorden
Industrieweg 2