• Alles

Schilderijententoonstelling Moessorgski in Jazz.

dinsdag 12 februari 20:30 uur

Foto: Jacquelien Wielaard

Op dinsdag 12 februari is te gast bij It’s Time for Jazz het beroemde StarkLinnemann Quartet. Ze spelen een jazzbewerking van de Schilderijententoontoonstelling.

Het originele stuk is van de Russiche componist Modest Moessorgski. Hij schreef het als pianowerk naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van zijn overleden vriend en schilder Viktor Hartmann in 1874. Het stuk werd postuum door onder andere componist Ravel georkestreerd.

Het StarkLinnemann Quartet heeft zich er op toegelegd klassieke stukken van grote meesters te hercomponeren. Zo werden eerder een cello sonate van Chopin en werk van Liszt herschreven. Met hun bewerkingen traden ze op in volle zalen in het Russische Philharmonia in Sint Petersburg. Ook het Amsterdams Concertgebouw was een uitverkocht verhaal.

Met het nieuwe album van Moesorgsky gebruiken de musici elementen uit volksmuziek, jazz en rock. Zo ontstaat er een universele crossover stijl die zeer herkenbaar is voor dit quartet bestaande uit pianist Paul Starkmann, drummer Jonas Linnemann, saxofonist Iman Spaargaren en contrabassist Maciej Domaradzki. Het concert is gratis toegankelijk en donaties zijn welkom.

Ook kan men vriend worden van It’s time for Jazz door zich aan te melden via fttp@planet.nl De aanvang is 20.30 uur in de gewelvenkelder van Eetcafé Uffie’s aan de Houtmarkt 71 in Zutphen.


deel deze activiteit

Locatie

Eetcafé Uffie's
Zutphen
Houtmarkt 71
7201KL