• Alles

Kom in de kolk bij Sluis Eefde

zaterdag 15 juni 10:00 t/m 16:00 uur

Foto:

Eefde - Aannemerscombinatie Lock to Twente bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat in Eefde naast de bestaande monumentale sluis een hypermoderne nieuwe sluis. Tijdens de Dag van de Bouw gunt Lock to Twente u een kijkje achter de schermen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een sluis!

Normaal gesproken geldt voor bouwlocaties verboden toegang, maar op de Dag van de Bouw kun je allerlei bouwlocaties bezoeken verspreid over heel Nederland. Onder het motto "Kom in de kolk" doet het project Uitbreiding Sluis Eefde dit jaar mee aan de Dag van de Bouw. De bouwhekken aan de Kapperallee gaan op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur open.

Wat is er te doen op het bouwterrein?

Men kan rondlopen op het bouwterrein, waar men de enorme machines die gebruikt worden van dichtbij kan bekijken. Wie vindt het nou niet leuk om een graafmachine, een hijskraan of een heistelling eens van dichtbij te bekijken? Ook kan men afdalen in de bouwkuip van de sluiskolk. In de sluiskolk krijgt men uitleg over de sluisdeuren. Aan de ene kant komt er een segmentdeur. Dit is een voor Nederland bijzondere deur. Aan de andere kant zijn net de puntdeuren gemonteerd. Deze kan men van dichtbij bekijken. Op het terrein worden ook activiteiten voor kinderen georganiseerd en uiteraard is er koffie of thee met iets lekkers. Overal staan vrijwilligers van Lock to Twente en van de onderaannemers en partners klaar, om uitleg te geven.

Beperkte toegankelijkheid sluiskolk

Het hele bouwterrein is toegankelijk voor mindervaliden, met uitzondering van de bouwkuip van de sluiskolk. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de ondergrond bestaat uit een puinverharding. Voor het afdalen in de sluiskolk is het belangrijk om goed ter been te zijn en er geldt een minimum leeftijd van 5 jaar! Bezoekers met hoogtevrees en mindervaliden kunnen een kijkje in de kolk nemen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

Bereikbaarheid werkterrein

In verband met de reconstructie van de Kapperallee is het bouwterrein uitsluitend bereikbaar via het dorp Eefde, over de Boedelhofweg of de Schoolstraat. Als u uit de richting Lochem/Zutphen/Warnsveld komt kan men de omleidingsborden richting Eefde volgen.

Kijk voor meer informatie op: www.debouwmaakthet.nl/dagvandebouw
deel deze activiteit

Locatie

Eefde
Eefde