• Alles

Amnesty Schrijf Marathon voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten

maandag 10 december 10:30 t/m 20:30 uur

Amnesty International houdt maandag 10 december van 10.30 tot 20.30 uur de Amnesty Marathon Schrijfactie voor gewetensgevangenen en mensenrechtenactivisten. Iedereen, ook kinderen, zijn welkom om mee te schrijven in het Middenhuis aan de Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen/ Leesten.

Dit jaar wordt er door Amnesty International actie gevoerd voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Op maandag 10 december schrijft men voor deze vrouwen. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, die hun kritiek uiten op hun regering, die zich niet laten wegsturen van hun land. Men schrijft brieven aan koningen, presidenten en ministers. En men schrijft kaarten aan deze dappere vrouwen. Om ze te bemoedigen, om ze te laten weten dat men aan ze denkt.

Alle materialen zijn aanwezig: voorbeeldbrieven, briefpapier, kaarten en pennen. Graag een vrijwillige bijdrage voor de postzegels.


deel deze activiteit

Locatie

Het Middenhuis
Zutphen
Fie Carelsenstraat 32
7207gn


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.